Zorgeloos sporten met incontinentieproblemen

Geplaatst op

Het is een zeer vervelende kwaal die vaak voorkomt bij ouderen maar ook wel eens bij jongeren: incontinentie klachten. Incontinentie betekent ongewenst urineverlies. Dit vervelende kwaaltje kan ontstaan door problemen in de bekken,nieren en urineleiders door ouderdom, zwangerschap of erfelijke aanleg. Incontinentie problemen zorgen vaak voor schaamte bij de mensen die het ervaren. Ze kunnen namelijk niet meer zo makkelijk doen en laten wat ze willen bijvoorbeeld sporten. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je weer zorgeloos kan sporten met incontinentieproblemen.  

Soorten incontinentie 

Voordat je de incontinentie problemen kan verhelpen is het belangrijk om te weten wat voor soort incontinentie klachten er zijn: 

  • Stressincontinentie 
  • Aandrangincontinentie 
  • Overloopincontinentie 
  • Reflexincontinentie 
  • Functionele incontinentie 
  • Totale incontinentie 
  • Zwangerschapsincontinentie. 

De meest voorkomende incontinentie klachten zijn stress, aandrang en zwangerschapsincontinentie. Gelukkig zijn deze vormen ook makkelijk te behandelen met stressincontinentie materiaal van Depend.nl. Door dit speciale materiaal wordt de aandrang om te gaan plassen vermindert waardoor je enkel aandrang krijgt wanneer je ook daadwerkelijk moet. Verder wordt het ook makkelijk om je plas op te houden waardoor je zorgeloos kan gaan sporten of andere dingen kan doen.  

Oplossingen voor sporten 

Incontinentieproblemen kunnen vooral vervelend zijn als je wil sporten. Want wie kan er nou goed bewegen met een volle blaas? En stel je voor dat je na elk slokje water naar het toilet moet waardoor je eigenlijk niet meer goed kan sporten. Dat is hartstikke vervelend en belemmerd het sporten. Door gebruik te maken van incontinentiemateriaal en andere oplossingen kan je weer zorgeloos gaan sporten.  

Mocht het zo zijn dat je nog steeds veel klachten ervaart en daardoor minder fijn sport? Bezoek dan de huisarts of fysiotherapeut. Wellicht krijg je bepaalde oefeningen mee die helpen de aandrang te verminderen.  

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden