Zo sport je veilig in warm weer

Geplaatst op

Trainen in warm weer verhoogt onze lichaamstemperatuur. Natuurlijk, ons lichaam heeft ingebouwde koelsystemen die ons helpen ons aan te passen aan de warmte. Dat is waarom we transpireren. Maar dit natuurlijke koelsysteem kan falen als we te lang worden blootgesteld aan te hoge temperaturen. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam een handje helpt en zorgt dat je genoeg water drinkt tijdens en voorafgaande van je training. Doe je dit niet, heb je kans op een hitteberoerte. Een andere goede manier om gehydrateerd te blijven tijdens je training, is het eten van een stuk fruit zoals een appel of sinaasappel.

Draag lichtgewicht en lichtgekleurde kleding

Donkere kleuren absorberen de warmte, waardoor je het gevoel kunt krijgen dat je in een warme deken bent gewikkeld. Zware, nauwsluitende kleding maken je ook warm. Houd het losjes en luchtig. Op deze manier zal er meer lucht over je huid kunnen circuleren en kan je lichaam de warmte kwijt.

Vermijd het heetste deel van de dag

Sta vroeg op om de koelte van de ochtend te pakken, of ga bij zonsondergang op pad. Zoek op het heetst van de middag beschutting in de schaduw. Spring in een zwembad of schrijf je in voor een les aqua-aerobics.

Smeer je in

Ga je toch op een warmer gedeelte van de dag trainen? Zorg dan dat je je goed insmeert en draag eventueel een petje voor schaduw in je gezicht. Door je in te smeren met zonnebrand houd je je huid veilig tegen verbranding en pigmentvlekken door overproductie van pigment in de huid. Toch last van pigmentvlekken? Laat dan gemakkelijk je pigmentvlekken verwijderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden