Tips en tricks om een gezond leven te leiden

Geplaatst op

Om een gezond leven te leiden hoef je echt niet urenlang in de sportschool te staan en al het eten dat je lekker vindt op te geven. Het draait juist om het vinden van een balans. Wanneer je een aantal weken achter elkaar jezelf alles ontzegt, zal het lastig zijn om dit nieuwe patroon vol te houden. Het is dus slimmer om dingen aan te passen die je ook echt vol kunt houden. Stap voor stap een gewoonte aanpakken of juist beginnen met iets nieuws werkt op termijn veel beter! Ben je benieuwd wat jij kunt doen om een gezond leven te leiden? Lees snel verder voor onze tips en tricks!

 

Weg met pakjes en zakjes: kies voor vers!

Na het werk heb je honger en wil je snel wat lekkers op tafel zetten. Het is dan heel verleidelijk om wat pakjes en zakjes bij elkaar te grissen en zo een makkelijke maaltijd op tafel te toveren. Toch is het slim om het anders aan te pakken wanneer je een gezondere lifestyle nastreeft. Verse groenten zijn onmisbaar in een gezond dieet: vervang deze dus niet voor gedroogde, voorverpakte varianten! Je zult uiteindelijk ook merken dat de smaak van verse producten veel beter is: een win-win situatie dus!

 

Plan vaste sportmomenten in

“Ik ga komende week wel een keertje sporten,” vertel je jezelf op maandag. Een keer knipperen met je ogen en de week is om. Oeps… Niet zo handig. Wil je echt gaan sporten? Plan het dan aan het begin van de week in voor jezelf! Als je op die manier afspraken maakt met jezelf, voel je je verplicht om te gaan en dat maakt de kans stukken groter dat je ook echt gaat.

 

Is fanatiek sporten niet echt jouw ding? Een goede middenweg is om op de e-bike te gaan. Zo sport je wel, maar voelt het niet zo zwaar omdat je wordt geholpen door de trapondersteuning. Kies een elektrische fiets of een speed pedelec – de snellere variant – en ga eropuit! Elektrische fietsen kopen kan tegenwoordig bij verschillende specialisten door het hele land: gegarandeerd zit er één bij jou in de buurt.

 

Vergeet je mentale gezondheid niet

Werken aan je fysieke gezondheid is belangrijk, maar vergeet ook je mentale gesteldheid niet! Het is namelijk ook erg belangrijk om lekker in je vel te zitten. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd en aandacht besteedt aan de dingen die je graag doet; spreek af met vrienden, zorg dat je je creativiteit kwijt kan in de dingen die je doet en neem ook af en toe de tijd om uit te rusten. Als je je goed voelt, straal je dat ook uit!

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden