Sporten en je zorgverzekering

Geplaatst op

Ieder persoon stelt verschillende eisen aan zijn zorgverzekering. Je kiest uiteindelijk een zorgverzekering wat aansluit op jouw behoeftes. Een fanatieke sporter zal dan ook andere eisen stellen aan zijn zorgverzekering dan iemand die niet sport.  Dankzij het sporten zul je gezonder zijn maar is de kans op blessures groter. Dan wil je natuurlijk optimaal gebruik maken van bijvoorbeeld fysiotherapie. Wil je weten hoe sport en een zorgverzekering het beste samengaan lees dan maar even mee.

Basisverzekering

Voor verschillende kleine ongevallen tijdens het sporten ben je ook verzekerd met een basisverzekering. Dit is alleen geldig bij amateursporten. Sporten met een verhoogd risico valt helaas buiten de basisverzekering. Sporten met een verhoogd risico moet je denken aan ijshockey, bungee jumpen, parachutespringen enz. Bij verschillende zorgverzekeraars zijn er altijd pakketten die speciaal gericht zijn op sporten. Bij een aanvullende zorgverzekering zit soms ook een gedeelte voor sportzorg.

Voorbeelden van klachten die binnen de basisverzekering vallen zijn:

  • Klachten die voorkomen tijdens het sporten, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overbelasting en vermoeidheid
  • Chronische aandoeningen

Voor deze klachten kun je na een doorverwijzing van de huisarts terecht bij een sportarts. Belangrijk, vergoedingen uit de basisverzekering gaan ten koste van het eigen risico.

Collectieve verzekering

Wanneer je een sport beoefend bij een club of vereniging is er meestal de mogelijkheid om via hun een verzekering af te sluiten. Deze verzekering is vaak goedkoper omdat deze met een grote groep wordt afgesloten, dit noemt men ook wel collectieve zorgverzekeringen. Ook kan het zijn dat je door het betalen van contributie je automatisch verzekerd bent voor sportongevallen. Wanneer jouw sportvereniging geen zorgverzekering aanbiedt kun je bij diverse zorgverzekeraars een speciaal sporterspakket afsluiten.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is één van de meest aangevraagde aanvullende verzekering van de zorgverzekeringen. Deze aanvullende verzekering is voor de actieve sporten dan ook erg interessant. De meeste zorgverzekeraars hebben hier dan ook verschillende pakketten voor. Zo kun je kiezen voor extra behandelingen die worden vergoed tot het maximumbedrag. Het is handig om op voorhand te informeren bij jouw fysiotherapeut zo weet je of deze is aangesloten bij jouw zorgverzekering. Wanneer dit niet het geval is kan het zijn dat jouw verzekering minder vergoed en je uiteindelijk meer zal moeten betalen.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden