Oorbellen dragen tijdens het sporten: dit moet je weten

Geplaatst op

Of je ze nu draagt als fashion statement, om sentimentele redenen of voor goed geluk, oorbellen zijn een accessoire dat je niet hoeft op te offeren tijdens het sporten. Veel professionele atleten dragen veilig oorbellen en andere sieraden tijdens het trainen en wedstrijden, dus jij kan dit ook. Toch zijn er een paar dingen waar rekening mee moet worden gehouden als je het veilig wilt houden. Je leest alles in deze blog.

Contactsporten

Voor contactsporten zoals voetbal, hockey en boksen is veiligheid belangrijker dan stijl. Oorbellen waaraan getrokken kan worden of die aan kleding blijven haken moeten worden vermeden. Het is het beste om kleine, gladde studs in te doen waar niet aan kan worden getrokken en die niet vast kunnen komen te zitten aan kleding. Oorbellen zijn er in alle soorten en maten, je kunt jouw Nederlandse sieraden kopen bij Juli Dans Jewels.

Watersporten

Draag voor wateractiviteiten platte oorbellen die niet roesten of verkleuren. Metalen die niet roesten of bezoedelen zijn goud, sterling zilver en chirurgisch staal. Je kunt ook kleurrijke, minder dure plastic oorbellen dragen: zolang de achterkant van de oorbel maar gemaakt is van een waterveilig metaal. Dit soort oorbellen zijn ook gestroomlijnd en passen onder een badmuts, zodat zwemmers gemakkelijk kunnen bewegen en duiken.

Te vermijden oorbellen

Je moet natuurlijk altijd je gezond verstand gebruiken bij het kiezen van oorbellen voor het sporten. Clip-on oorbellen raken gemakkelijk kwijt en kunnen afleiden of huidirritatie veroorzaken. Oorbellen met textuur kunnen gemakkelijk blijven haken aan kleding en haar. Oorbellen met scherpe randen of pinnen moeten vermeden worden omdat ze je huid kunnen snijden bij contact. Denk twee keer na voordat je waardevolle of sentimentele oorbellen draagt tijdens het sporten. Het risico om ze te verliezen is misschien niet de moeite waard om ze te dragen.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden