Hondentraining gaat goed samen met sport

Geplaatst op

Honden zijn gehoorzame dieren. Ze hebben graag een leider waar ze ook goed naar luisteren. Honden met een sportief karakter hebben ook veel plezier aan sporten met hun baasje. Er zijn verschillende hondensporten die je zou kunnen doen. Ik heb een top drie gemaakt van de hondensporten die ik zelf het leukst vindt. Let er wel op dat je een goede basis hebt gelegd op het gebied van gehoorzaamheid tijdens de puppycursus. Meer over de kosten van een puppycursus kun je lezen op 123Tinki.com.

Agility als hondensport

Bij Agility gaat het erom dat je hond zo snel mogelijk een parcours aflegt. Het is dan ook een behendigheids sport waar veel honden, maar ook zeker hun baasjes, erg veel plezier van hebben. Het parcours kun je steeds verder uitbreiden naarmate je hond er beter in wordt.

Speuren met de hond

Op televisie zie je wel eens honden die naar mensen opzoek gaan. Dat is speuren. De hond gebruikt zijn neus om een bepaald spoor te zoeken en te volgen. Dit kun je ook als hobby doen. Je verstopt ergens een speeltje of iets te eten en begint enkele kilometers verderop met zoeken. Je moet je hond dan wel even laten ruiken aan iets soortgelijks zodat hij weet waarnaar hij moet zoeken. Dit is wel een sport waar je eerst een aantal lessen voor moet volgen.

Met je hond aan de fiets

Dit is vooral voor het baasje een uitdaging. Je hebt hiervoor een fiets en een speciale beugel nodig. Je hond loopt dat keurig met je mee aan je fiets. Dit moet je in de zomer absoluut niet doen, want dan zijn de wegen veel te warm en verbranden de zooltjes van de pootjes van je hond. Let er ook op dat je niet te snel gaat als je hond niet zo vlug kan meekomen.

 

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden