Het voordeel van de studentenkamer op je zolder?

Geplaatst op

We willen allemaal wel wat geld bijverdienen als het mogelijk is en het liefst met dingen die het die het simpelst bereikbaar zijn. Er zijn ideeën voor je zolder die je kan vormgeven waardoor je er veel meer waarde uit deze ruimte kunt halen. In deze blog willen we je daar het een en ander over vertellen. Laat je inspireren en lees snel verder. Dit mag je niet missen!

Lekker verdienen met een anders lege ruimte

Denk eens goed na over de zolder van je. Hoe staat hij er op dit moment bij? Waarschijnlijk is het een ruimte waar oude spullen verstoffen. Uit deze ruimte kun je zoveel meerwaarde halen! Bijvoorbeeld door er een loft van te maken. Maar wat is een loft? Dit is een ruimte die vroeger in industriële complexen werd ingericht, meestal door kunstenaars en artiesten die er een residentiële functie aangaven. Met andere woorden ze gingen wonen in oude fabriekspanden. Maar waarom was dit nou zo voordelig voor ze? Dit komt omdat de grote panden de kunstenaars de ruimte boden om grote kunstwerken maken. Iets wat in kleine woningen niet mogelijk is.

De loft is een woonruimte waarbij alles-in-een zit: een douche-, slaap-, eet-, en kookgedeelte, dat is pas echt een eenheid! Dit idee van wonen werd gekopieerd door architecten en zij maakten nieuwe woningen met een loftindeling. Nu zijn deze erg populair onder yuppies en betaal je er veel geld voor, zeker in de grote steden van de wereld. Wanneer je een loft boven op zolder hebt, dan kun je deze verhuren aan studenten en daardoor geld verdienen. Ook bij de verkoop van je huis zou je meerwaarde krijgen en dus het pand voor een betere prijs verkopen.

Hoe kan ik een loft boven maken?

Het is helemaal niet zo moeilijk om een lof te maken op zolder er zijn een aantal dingen nodig. Denk daarbij aan een dakkapel die het door laten maken door een ervaren dakdekker, een slaapgedeelte woon- en wasgedeelte, die je met een kleine scheidingswand van elkaar kunt scheiden. Er zijn dus geen lichte scheidingswanden nodig met deuren erin. Je moet het zo zien, de loft moet zo open mogelijk zijn, waardoor het hele idee van een mooi spel van ruimte en licht, sterk naar voren komt. Daglicht en een mooi lichtplan met ledlampen is erg belangrijk om een fijne sfeer in de loft te creëren. Laat je hiervoor inspireren door een interieurexpert.

Conclusie

De loft is een schitterende update van je woning en je ziet er eigenlijk niet zoveel van aan de buitenkant. Bel dakdekker haarlem om een dakkapel te laten maken. Qua woonsfeer en -waarde gaat je huis er echt een stuk op vooruit wanneer je de zolder aanpakt en er een mooie ruimte van maakt.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden