Het aanschaffen van een goede acculader

Geplaatst op

Een acculader aanschaffen is heel verstandig in de winter, want voertuigen worden dan minder gebruikt en hebben ook moeite om  op te starten. Een acculader biedt u alleen maar voordelen.

U haalt uw accu uit uw voertuig, u zet er twee klemmetjes op, u doet de stekker in het stopcontact en u kunt beginnen met het opladen van uw accu. Hoe simpel is dat?

Het is belangrijk om te kijken wat voor acculader u nodig heeft en dat kunt u het beste doen door te kijken hoeveel ampère uw accu heeft. Nu zal u wel denken: “ampère?  daar heb ik nog nooit van gehoord”. Ampère geeft eigenlijk aan hoeveel laadstroom uw accu nodig heeft. Het is daarom ook belangrijk een acculader te kiezen die minimaal voldoet aan de hoeveelheid ampère van uw accu, anders duurt het heel lang voordat uw accu volledig is opgeladen.

Het is ook goed om uw accu regelmatig op te laden als u deze in de winter niet of niet vaak gebuikt. Zo houdt u uw accu langer goed en zal hij het goed blijven doen. Doet u dit niet in de winter en wilt u uw accu in de zomer bijvoorbeeld weer gaan gebruiken dan heeft u kans dat uw accu sneller kapot gaat of dat hij minder goed oplaadt dan normaal.

U kunt uw accu niet alleen opladen met een acculader: u kunt bijvoorbeeld ook uw accu laten opladen door een zonnepaneel. Hoe mooi is het om uw accu op te laden door een zonnepaneel? Als u hierbij een omvormer aansluit, kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat u 220v aan boord van u voertuig heeft. Dan kunt u uw telefoon makkelijk opladen zonder enige moeite.

Houdt uw accu altijd goed in de gaten, vooral in de winter. Als uw accu bijna leeg is, laadt hem dan regelmatig op met een acculader of schaf een druppellader aan, dat scheelt u ook veel moeite.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden