Fitness tips voor als je de 40 voorbij bent

Geplaatst op

De eerste symptomen van ouder worden treden op. Het lijkt erop dat het allemaal niet zo makkelijk meer gaat in vergelijking met je tienerjaren. Je deed waar je zin in had zonder dat je lichaam ook maar een seintje gaf dat het genoeg was. Het lichaam paste zich eenvoudig aan en je leek tot alles toe in staat. De grote vraag: is deze tijd nu voorgoed voorbij? In dit artikel laten wij zien dat dit niet helemaal het geval hoeft te zijn. Aan de hand van deze workout tips blijf je fit en voel je je weer twintig!

Luister naar je lichaam

Het lichaam wordt nou eenmaal ouder. Dit betekent niet dat je niets meer kunt. Het heeft gewoon meer tijd nodig om te herstellen. Er zijn genoeg mensen die na hun dertigste nog topfit zijn, maar hoeveel zal je bepaalde dingen moeten laten. Wanneer je altijd op zwaar gewicht getraind hebt, moet je je afvragen of je dit nog steeds wilt doen. Je gewrichten krijgen bij progressief trainingen veel te verduren. Richt je daarom op de uitvoering en niet op het gewicht. Houd je ervan om helemaal naar de tandjes te gaan, dan is een training met dropsets of supersets iets voor jou. Blessures liggen bij zwaar trainingen op de loer en daarom wordt het belangrijker om naar je lichaam te luisteren. Als iets pijn doet is het beter om te stoppen of rust te nemen. Waarschijnlijk is het gewicht te hoog of de uitvoering niet goed. Krachttraining voor ouderen 

Voeding wordt nog belangrijker
Vroeger konden we alles eten waar we zin in hadden. Deze tijd is voorbij en daarom wordt het belangrijker om goed op je voeding te letten. Natuurlijk kun je af en toe wat ongezonds eten, maar het wordt wel belangrijk dat je een gezond patroon aanhoudt met voldoende vitamines, mineralen, gezonde koolhydraten, eiwitten en vetten. Het wordt aangeraden om het aantal eiwitten naar boven te brengen en het aantal koolhydraten omlaag.

 

Blijf in beweging

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. De mens is gemaakt voor hard werken, maar tegenwoordig zitten we alleen nog maar achter de computer. Prima wanneer je een paar keer per week naar de fitness gaat of een andere sport doet, maar vaak is dit niet voldoende. Je kunt fit blijven door tussen het werk door oefeningen te blijven doen, zoals stretchen, rekken en noem maar op. Hiervoor kan fitnessapparatuur altijd goed van pas komen.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden