Fit worden doe je met kickboksen

Geplaatst op

Als je echt fit wilt worden en af wilt vallen is het belangrijkste om meer calorieën te verbranden dan dat je binnenkrijgt. Je moet jezelf alleen niet uit te hongeren. Door wekelijks een aantal keer deel te nemen aan een kickboks training kan je tussen de 475 en 800 kcal per uur verbanden. Het aantal kcal dat je verbrand in een uur is afhankelijk van je gewicht en de intensiteit van de training. Zo draagt elke training bij aan het afvallen, mits je in je dagelijks leven ook op je voeding let. Kickboksen is ook heel goed voor het verbeteren van je conditie, je heb namelijk flink wat uithoudingsvermogen nodig om een uur trainen vol te houden. Conditioneel is het dus ook heel erg goed voor je.

Wat heb ik nodig om te kickboksen

Als je ervoor kiest om binnenkort te gaan kickboksen zijn deze dingen essentieel om de training door te komen:

Kleding

Bij een kickboxtraining zou je normale sportkleding kunnen gebruiken, een korte of lange broek en een T-shirt is prima. Let hier wel bij op dat er geen scherpe randen en/of ritsen aan zitten waar je je aan kan bezeren. Zorg er ook voor dat je kleding niet te los of juist te strak zit. Schoenen heb je niet nodig want bij kickboxen sport je op blote voeten.

kickbokshandschoenen

Om te kickboksen heb je kickboxhandschoenen nodig. Wanneer je nog niet zeker weet of kickboksen echt wat voor je is, kan je vaak kickbokshandschoenen huren of lenen bij de sportschool. Als je de handschoenen gaat kopen, moet je goed letten op de maat en pasvorm. Je kan ze daarom ook beter in een winkel kopen dan online. Ook moet je overwegen of je kickbokshandschoenen wilt met een vetersluiting of met een klittenbandsluiting. Onze voorkeur gaat uit naar de laatste omdat je deze zonder hulp aan kan trekken.

Scheenbeschermers

Een ander element wat niet mag ontbreken wanneer je gaat kickboksen zijn scheenbeschermers. Je schenen hebben tijdens een kickbokstraining namelijk flink wat te verduren. Scheenbeschermers vangen de klappen op, als je aan het trappen bent. Let er goed op bij het kopen van scheenbeschermers dat ze goed passen, ze mogen namelijk niet schuiven. Dan vergroot je de kans op blessures en het verstoor je de training.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden