Een marifoon aan boord

Geplaatst op

De marifoon is een belangrijk middel aan boord, aangezien uw marifoon zorgt voor uw veiligheid op het water. Dit is niet alleen op zee het geval, maar ook op de binnenwateren.

U bent als pleziervaarder niet verplicht een marifoon te hebben. In geval van nood zou u dan u mobiele telefoon kunnen gebruiken. U heeft echter niet overal bereik met uw mobiele telefoon. Met een marifoon zou u dus sneller hulp kunnen krijgen omdat vrijwel iedereen in de buurt u kan horen.

Een marifoon is vooral heel handig. Hiermee kunt u bijvoorbeeld ook een brugwachter of een sluismeester oproepen zodat hij de brug voor u kan openen. Bij drukke plaatsen zijn er vaak verkeersposten aanwezig die kunnen u helpen met oversteken, of u kunnen assisteren wanneer u in de problemen zit.

Om een marifoon te kunnen gebruiken heeft u wel een bedieningscertificaat nodig. U begint met een basiscertificaat. Hiermee mag u een marifoon bedienen aan boord. Het basiscertificaat kunt u behalen door middel van het afleggen van een theorie-examen.

U kunt kiezen voor een handmarifoon of een inbouwmarifoon. De naam “inbouwmarifoon” zegt het eigenlijk al, die kunt u inbouwen in uw boot. Een handmarifoon hoeft u echter niet in te bouwen, en kunt u overal mee naar toe nemen. Op veel handmarifoons kunt u een extra handset aansluiten. Hierdoor heeft u uw handen volledig vrij aan boord. Er zijn zelfs handmarifoons die blijven drijven op het water en waterdicht zijn. Wanneer uw marifoon een keer over boord valt, blijft deze gewoon werken. Daarnaast is de marifoon goed terug te vinden door de oranje onderdelen.

In Nederland bent u verplicht een marifoon aan boord te hebben wanneer uw pleziervaartuig langer is dan 20 meter. Dit verschilt met België, waar een marifoon verplicht is wanneer uw pleziervaartuig langer is dan 7 meter.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden