Een goede sportuitrusting is het halve werk

Geplaatst op

Na een zware sportactiviteit voelt men zich vaak totaal uitgeput en voldaan tegelijk. Sporten en simpelweg beweging zorgt voor plezier en resulteert in een goed gevoel. Toch kun je zelf nog een hoop doen aan het gevoel dat je overhoudt na een training. Een belangrijke pijler in deze is de sportuitrusting. Denk hierbij aan de juiste sportschoenen, sportsokken en overige sportkleding. De kleding en schoenen die je tijdens het sporten draagt, hebben namelijk invloed op het gevoel na het sporten. In deze blog lees je enkele tips die je helpen om de juiste sport-outfit te kiezen.

Het juiste materiaal voor sportkleding

Zweet is iets dat onlosmakelijk verbonden is met sporten en bewegen. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam verlaten en is dus eigenlijk iets zeer positiefs. Toch zien veel mensen liever dat ze het tijdens en na het sporten minder warm hebben en dus ook minder zweten. Mensen hebben hier echter zelf veel invloed op door de juiste keuze te maken wat betreft de materialen van hun sportkleding. Sommige stoffen zijn namelijk speciaal ontworpen om tijdens het sporten het zweet van de huid weg te trekken, terwijl andere stoffen een meer absorberende werking hebben op zweet. Veel synthetische stoffen zorgen ervoor dat zweet sneller verdampt waardoor de lichaamstemperatuur minder snel oploopt. Katoenen stoffen zijn daarentegen een stuk minder comfortabel tijdens het sporten. Deze stoffen absorberen het zweet namelijk.

Sportkleding is seizoensgebonden

Wanneer u een buitensport beoefent, kan het verstandig zijn om per seizoen te wisselen van sportuitrusting. De volgende tips helpen je in dit keuzeproces:

  1. Warm weer. Tijdens warme zomermaanden is het verstandig om losse en ‘ademende’ stoffen te dragen. Vergeet hierbij niet om de juiste keuze te maken wat betreft uw sport- schoenen en sokken. Draag luchtige sportschoenen en sportsokken, zoals verschillende Puma sokken.
  2. Koud weer.  Wanneer het buiten erg koud is wordt het wat lastiger. Het is in dat geval zaak om uw lichaam goed warm te houden maar tegelijkertijd rekening te houden met het feit dat uw lichaamstemperatuur zal gaan stijgen. Door het dragen van thermokleding zorg je ervoor dat de temperatuur wordt vastgehouden. Een veel voorkomend probleem is koude en gevoelloze voeten. Falke sokken kopen om deze vervolgens te dragen in de wintermaanden, helpt om uw voeten warm te houden.
  3. Nat weer. Harde regen of wind is een echte dooddoener wanneer je wilt gaan sporten. Voor vele sportieve mensen is het echter geen reden om binnen te blijven. Toch is de kans om kou te vatten groot waardoor je ook goed moet nadenken over de sportkleding die je aantrekt. Draag in dit geval een regenjas waardoor regendruppels geen kans krijgen om in te trekken maar direct van uw kleding aflopen. Hierdoor blijft uw onderliggende sportkleding droog.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden