De sauna in na het sporten?

Geplaatst op

Veel sportscholen of fitnessclubs bieden aan hun klanten ook het gebruik van de sauna aan. Als jij ook regelmatig in zo’n sportschool te vinden bent, ken je misschien het gevoel wel: na het sporten lekker ontspannen in de sauna! Maar waarom is dit nou zou goed voor je? En welke methode werkt het best?

 

De effecten

De sauna heeft een aantal effecten op je lichaam die positief zijn. Zo worden je melkzuren afgebroken, doordat je sterk zweet in de sauna. Dit zorgt ervoor dat je spieren meer zuurstof krijgt. Het gevolg is dus fittere spieren na bijvoorbeeld een krachttraining. Gedurende het saunabezoek worden er gif- en afvalstoffen afgevoerd en uit het lichaam verwijderd. Het levert een schonere huid op, aangezien je poriën open komen te staan. Ook blijkt dat de sauna na het sporten je ademhalingscapaciteit verhoogd. Goed voor je sportieve prestaties dus! Twijfel je tussen welke sauna je moet kiezen? Kies voor een infrarood sauna, deze verwarmd beter je spieren!

 

De methode

Om je sauna bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, moet je letten op een aantal dingen. Als je de sauna in stapt, kan je namelijk het beste afgekoeld zijn. Dus heb je veel gezweet? Wacht dan even voor je afgekoeld bent. Drink tussendoor voldoende water, om zo je vocht weer aan te vullen. Met al dat gezweet, moet je goed gehydrateerd blijven! Let wel op: dit ontspannen bezoekje ook weer niet te lang doen. Na 10 à 15 minuten zijn je spieren weer voldoende hersteld en anders ga je lichaam je spieren gebruiken als energie. Als je uit de sauna komt, is het van belang om weer goed af te koelen. Zo kunnen je poriën weer samentrekken. Doe dit bijvoorbeeld door een koude douche te nemen na de sauna! En vergeet niet het allerbelangrijkste: luister naar je lichaam!

Sport je thuis of ben je fan van hardlopen? Je kan ook thuis een sauna aanschaffen en dan na het sporten (en natuurlijk op veel andere momenten) genieten van het gebruik van de sauna. Je kan een sauna kopen in veel verschillende prijsklassen. Een sauna goed voor je mentale gezondheid een fysieke gezondheid!

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden