De beste tips voor het op peil brengen van je fietsconditie

Geplaatst op

Het opbouwen van een goede fietsconditie start met het hebben van een goede fiets. Deze moet passen bij je lichaamstype en daarnaast in goede staat zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je de fiets goed afstelt, zodat je in je meest natuurlijke en aangename houding een fietspositie kan aannemen. We nemen in deze blog een aantal tips door, zodat je jouw fietsconditie weer op peil kan brengen.

Een fiets hebben die bij je past

We stellen je alvast gerust. Je hoeft geen topatleet conditie te hebben om probleemloos te kunnen fietsen. Wanneer je veel fiets of van plan bent om weer veel te gaan fietsen, dan is het belangrijk om de basis goed te hebben. Namelijk een goede fiets waarop je aangenaam kan fietsen en die geschikt is voor de geplande routes die je wilt afnemen. Ga daarom langs bij de ware specialisten van defietsfabriek.nl voor advies op maat. Zo weet je in ieder geval zeker dat je over een fiets beschikt die bij je past.

Intervaltraining

Als je moet wennen aan lange afstand, probeer de fietsroute dan met intervallen af te werken. Op deze manier kun je gaan wennen aan het fietsen. Door elke 15 minuten van tempo te verwisselen breng je variatie in je route en bouw je kracht op. Start met kleine blokjes door eerst 5 minuten rustig te fietsen, dan je tempo en inspanning te verhogen voor 5 minuten en vervolgens weer terug te gaan naar een rustig tempo.

Het fietsen weer opbouwen

Neem de tijd met het afnemen van een fietsroute. Voor een route waar je het liefst een uur over wilt doen, neem je nu anderhalf uur of zelfs twee uur. Op deze manier kan je een basis opbouwen. Neem hiervoor een proefweek van vier dagen die je wilt fietsen. Neem een fietsroute af op de maandag en dinsdag, neem de woensdag rust en ga weer fietsen op de donderdag en vrijdag. Op deze manier kan je lichaam wennen aan de vereiste lichaamsinspanning en krijgt het voldoende rust om tussendoor te herstellen.

Door te beschikken over een goede fiets, een stukje intervaltraining en een lange fietsroute ben je klaar om je fietsconditie weer op peil te brengen.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden