5 Tips voor een toppositie in Google

Geplaatst op

Ondernemers zijn doorlopend op zoek naar nieuwe klanten. Tegenwoordig is het internet daarvoor bij uitstek geschikt. Wanneer je het internet nog niet als marketinginstrument gebruikt is het aan te raden om dat zo snel mogelijk te doen. Met een goede website kun je binnen korte tijd een toppositie in Google hebben. Lees in dit artikel 5 tips om snel hoog in Google te komen.

1 Ken je doelgroep en hun zoektermen

Weet wie je wilt bereiken. Wie is jouw ideale klant? Als je dat helder hebt kun je beginnen aan een zoekwoorden onderzoek. Daarmee onderzoek je op welke termen er gezocht wordt en waar jij jouw website voor moet optimaliseren om topposities te verkrijgen op die woorden.

2 Zorg voor een snelle website

Google vindt het belangrijk dat de gebruiker snel de informatie vindt die hij zoekt. Daarom krijgen snelle websites (met een korte laadtijd) een hogere positie dan de trage websites. Zoek dus naar een vlotte hostingprovider, een snel CMS systeem en geoptimaliseerde content. Kleine bestanden zijn namelijk sneller geladen dan grote.

3 Schakel hulp in van een Google expert

Hoog in Google komen is een vak. Je hebt er kennis en kunde voor nodig. Daarom kun je best goed wat hulp van een expert gebruiken als het gaat om een toppositie in Google te krijgen. En de opbrengsten zijn hoger dan de kosten die je maakt voor het inhuren van zo’n expert.

4 Gebruik een tool om je resultaten bij te houden

Als je bezig bent om een betere positie in Google te krijgen is het natuurlijk wel zo handig om dan ook inzichtelijk te hebben wat de resultaten zijn. En als je 1 of 2 zoekwoorden hebt kun je dat prima zelf bijhouden. Maar bij 30, 50 of meer dan 100 woorden wordt het een ander verhaal. Neem dan een Rank Tracker tool die dagelijks of wekelijks de posities bijhoudt.

5 Schrijf goede content

Content is King. Dat heb je vast wel eens gehoord. Dat geldt voor content op je eigen website, maar ook op andere sites. Je kunt vaak een linkje naar jouw webpagina krijgen als je een kwalitatief artikel schrijft voor iemand anders. Dat draagt zeker bij aan het verkrijgen van een top positie in de zoekmachines!

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden