3 redenen om te beginnen met golfen

Geplaatst op

Het lijkt erop dat golf steeds populairder wordt in Nederland. In het weekend er even tussenuit om te gaan golfen met vrienden of alleen. Op de golfbaan kan je eventjes ontsnappen aan het drukke en hectische leven doordeweeks en hoef je nergens anders over na te denken dan de golfbal in de put te slaan. Echter, is er ook nog steeds een grote groep mensen die niks van golf willen afweten. Omdat wij erg enthousiast zijn over de sport hebben wij in dit artikel 3 redenen opgesomd om te beginnen met golf.

Weg met de vooroordelen!

Allereerst is het belangrijk om geen vooroordelen meer te hebben over golf. Vaak als men praat of denkt over de sport golf dan komen er gelijk een aantal ideeën naar boven. Zo denkt men dat golf een elite sport is, die vooral door rijke mensen gespeeld wordt. Ook lijkt het net alsof meer mannen en dan met name oudere mannen de sport beoefenen. Terwijl vrouwen, jongvolwassenen en zelf kinderen kunnen golfen. Het is een sport voor iedereen. Daarnaast is de kleding die bij het golfen hoort ook nog eens modieus en sportief. Vind op deze website sportieve golfkleding voor dames– en heren.

1. Goed voor de gezondheid

De eerste reden waarom golf een goede sport is, is omdat het goed is voor de gezondheid. Je zal niet zo intensief trainen als bij voetbal of basketbal maar het is wel een intensieve sport. Zo ben je niet alleen lichamelijk in beweging maar gebruik je ook je hersens voor het juiste inschattingsvermogen. Je zal het niet zo snel verwachten maar door te gaan golfen word je levensduur verlengt. Dit komt doordat de sport goed is voor het hart en de longen. Dit komt omdat je constant in beweging bent met golfen. Daarnaast is het ook goed voor de geestelijke gezondheid omdat je bij het golfen in de buitenlucht bent en ook nog eens sociale contacten onderhoudt.

2. Ontspannend en uitdagend

Ten tweede, kan golf zowel uitdagend als ontspannend zijn. Het is een sport waar mensen verslaafd aan kunnen raken, steeds beter worden en je vrienden verslaan is dan de motivatie. Want zeg nou eerlijk wie wil er verliezen? Je kan er zelf voor kiezen of je golfen om te ontspannen of voor competities. Vaak is het doel om lekker te ontspannen op de golfbaan, maar naarmate je beter wordt, wordt het toch wel interessant om een keer mee te doen met een wedstrijd.

3. Goed voor het netwerk

De laatste reden om te beginnen met golfen is omdat het goed kan zijn voor je netwerk. Hier komt toch wel een klein stukje zakelijk aspect bij kijken als het gaat om het uitbreiden van het netwerk. Op de golfbaan kom je van alles tegen en je maakt al gauw met iedereen een praatje. Hoe vaker je gaat golfen, hoe sneller je weer in contact komt met mensen. Daarom kan golf een uitstekende sport zijn om je netwerk op zakelijk en wie weet privé gebiedt uit te breiden.

Gerelateerde berichten

Elektrische fietsen zijn een gezonde en evenwichtige keuze

In de hectiek van het dagelijks leven is het behouden van een gezonde balans vaak een uitdaging. Gelukkig biedt de moderne technologie ons nieuwe...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en ga lekker aan de slag.

Contactgegevens

Via info @ stay-in-balance.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden